Usturoi Marinat-murat cu Aroma de Busuioc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Usturoi Marinat-murat cu Aroma de Busuioc

Ingrediente

  • Pentru 1 sticla de 750 ml :
  • -500 g catei de usturoi decojit
  • -1/3 lingura sare grunjoasa
  • -375 ml otet alimentar de 9 grade
  • -3 buc ardei iute
  • -2 crengute de busuioc
  • -125 ml apa
  • -100 g zahar

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit, apoi puneti-i in sticle, intercalat cu ardei iute si crengutele de busuioc.

Separat, dati in clocot otetul diluat cu 125 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, astfel incat sa acopere bine continutul.

Inchideti ermetic sticlele, dati la dunst uscat, pana se racesc complet.
Depozitati in loc racoros si umbrit.

Se lasa la marinat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie