Usturoi Marinat-murat cu Aroma de Busuioc

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru 1 sticla de 750 ml :
500 g catei de usturoi decojit
1/3 lingura sare grunjoasa
375 ml otet alimentar de 9 grade
3 buc ardei iute
2 crengute de busuioc
125 ml apa
100 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit, apoi puneti-i in sticle, intercalat cu ardei iute si crengutele de busuioc.

Separat, dati in clocot otetul diluat cu 125 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, astfel incat sa acopere bine continutul.

Inchideti ermetic sticlele, dati la dunst uscat, pana se racesc complet.
Depozitati in loc racoros si umbrit.

Se lasa la marinat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Usturoi Marinat-murat cu Aroma de Busuioc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Usturoi Marinat-murat cu Aroma de Busuioc