Tocana de Legume

Complexitate
ridicata
Tocana de Legume

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata
  • piper boabe
  • 1 kg ceapa alba

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata. Morcovii, patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari, ceapa, ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca cubulete.

Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei, se adauga ceapa, ardeiul, gogosarii si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga zarzavatul razuit, se lasa sa se caleasca, apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul. Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete, si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.

Se pune sare dupa gust si niste piper boabe. Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala. Se mai lasa sa dea cateva clocote. Se pune tocana in borcane sterilizate si curate, se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot, se sterg si se eticheteaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci