Ingrediente
● 2 kg rosii |
● 1/2 kg gogosari rosii |
● 1/2 kg ardei gras rosu sau galben (portocaliu) |
● 300 g ceapa |
● 200 ml ulei |
● 2 linguri zahar |
● 3 foi dafin |
● 2 lingurite sare grunjoasa |
● 4 g piper boabe (1 pliculet mic) |
Mod de preparare
Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne.
Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita.
Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt.
Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata.
Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper.
Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet.
Depozitati in camara.
Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat "gustul" verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita.
Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt.
Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata.
Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper.
Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet.
Depozitati in camara.
Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat "gustul" verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany