Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

2 kg rosii
1/2 kg gogosari rosii
1/2 kg ardei gras rosu sau galben (portocaliu)
300 g ceapa
200 ml ulei
2 linguri zahar
3 foi dafin
2 lingurite sare grunjoasa
4 g piper boabe (1 pliculet mic)

Mod de preparare

Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne.

Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita.

Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt.

Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata.

Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper.

Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet.

Depozitati in camara.



Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat "gustul" verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna