Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Ingrediente

  • -2 kg rosii
  • -1/2 kg gogosari rosii
  • -1/2 kg ardei gras rosu sau galben (portocaliu)
  • -300 g ceapa
  • -200 ml ulei
  • -2 linguri zahar
  • -3 foi dafin
  • -2 lingurite sare grunjoasa
  • -4 g piper boabe (1 pliculet mic)

Mod de preparare

Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne.

Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita.

Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt.

Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata.

Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper.

Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet.

Depozitati in camara.

Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat "gustul" verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie