Sirop din Flori de Salcam pentru Iarna

Postat pe: 25-05-2012
(2)

Ingrediente

Pentru aproximativ 3 l sirop:
1,5- 2 kg flori de salcam
2 kg zahar tos
4 l apa
4 plicuri sare de lamaie (20 g)
1 praf sare grunjoasa
4 plicuri zahar vanilat, optional
coaja taiata in bucati mari de la 1 lamaie, optional

Mod de preparare

Spalati bine florile de salcam in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti fiecare floare.
Puneti-le la fiert in apa clocotita, pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi.
Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu.

Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra.

Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional.

Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate. Indepartati coaja de lamaie.
Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi.
Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile.

Inscriptionati si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sirop din Flori de Salcam pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  12.06.2014 08:53:16

Violetanuky, imi cer scuze ca raspund asa de tarziu.
Tocmai pentru a ma face mai bine inteleasa si ca sa nu exista nici o confuzie in reusita retetei am explicat chiar acolo ce inseamna a inverti zaharul...citez: " fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra ".
Sper ca ti-am fost de ajutor.

violetanuky
•  24.05.2014 17:48:07

Buna,spune-mi ce inseamna sa invertesc zaharul?astept mai multe amanun te.Am cules flori salcam,am citit reteta ta si m-am blocat.Merci,Violeta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sirop din Flori de Salcam pentru Iarna