Sirop de Soc Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sirop de Soc Pentru Iarna

Ingrediente

  • -45 - 55 flori de soc (mari cat palma)
  • -2 kg zahar
  • -2 l apa
  • -zeama de la 4 lamai
  • - coaja de la 2 lamai (doar partea galbena)

Mod de preparare

Alegeti ca toate inflorescentele florilor de soc folosite sa fie frumoase si sanatoase. Scurtati cat puteti de mult coditele, astfel incat sa ramaneti, pe cat posibil, doar cu inflorescentele. Spalati florile de soc prin scufundare in apa rece, scuturati-le usor si lasati-le rasfirate pe un prosop, sa se scurga bine.

Puneti zaharul si apa intr-un vas mai mare, transferati pe flacara mica si lasati pe foc pana ce zaharul este complet topit, amestecand continuu (amestecul trebuie doar incalzit; nu este necesar sa fiarba). Dati deoparte.

Desprindeti coaja de la 2 lamai, doar partea galbena, folosind un cutit spacial (cel de decojit legume). Incercati sa nu taiati si din pielita alba a fructului, care este amaruie. Daca din greseala, taiati si din partea alba, indepartati-o de pe fasie cu ajutorul unui cutit cu lama mica.

* Daca va place ca gustul de coaja de lamaie sa fie mai pronuntat, puneti coaja de la toate lamaile.

Puneti florile de soc scurse in siropul doar caldut impreuna cu coaja si sucul de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn si lasati apoi sa se raceasca de tot.

Dati vasul acoperit la frigider pentru cca 4 zile pentru ca macerarea sa se faca la rece, iar aroma florilor sa se transfere in intregime siropului.

Filtrati lichidul trecand amestecul prin tifon dublu.

Imbuteliati siropul in sticle cu dop (care inchid bine) si etichetati.

Dati la camara, in loc racoros si intunecos.

Serviti diluat cu apa plata / minerala. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata.
Se pastreaza foarte bine pana la 2 ani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute