Alegeti ca toate inflorescentele florilor de soc folosite sa fie frumoase si sanatoase. Scurtati cat puteti de mult coditele, astfel incat sa ramaneti, pe cat posibil, doar cu inflorescentele. Spalati florile de soc prin scufundare in apa rece, scuturati-le usor si lasati-le rasfirate pe un prosop, sa se scurga bine.
Puneti zaharul si apa intr-un vas mai mare, transferati pe flacara mica si lasati pe foc pana ce zaharul este complet topit, amestecand continuu (amestecul trebuie doar incalzit; nu este necesar sa fiarba). Dati deoparte.
Desprindeti coaja de la 2 lamai, doar partea galbena, folosind un cutit spacial (cel de decojit legume). Incercati sa nu taiati si din pielita alba a fructului, care este amaruie. Daca din greseala, taiati si din partea alba, indepartati-o de pe fasie cu ajutorul unui cutit cu lama mica.
* Daca va place ca gustul de coaja de lamaie sa fie mai pronuntat, puneti coaja de la toate lamaile.
Puneti florile de soc scurse in siropul doar caldut impreuna cu coaja si sucul de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn si lasati apoi sa se raceasca de tot.
Dati vasul acoperit la frigider pentru cca 4 zile pentru ca macerarea sa se faca la rece, iar aroma florilor sa se transfere in intregime siropului.
Filtrati lichidul trecand amestecul prin tifon dublu.
Imbuteliati siropul in sticle cu dop (care inchid bine) si etichetati.
Dati la camara, in loc racoros si intunecos.
Serviti diluat cu apa plata / minerala. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata.
Se pastreaza foarte bine pana la 2 ani.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii