Ingrediente
● Pentru 500 ml sirop : |
● 500 g miez de pepene galben |
● 200 ml apa |
● 100 g zahar |
● esenta de rom (optional) |
● zeama de la 1 lamaie |
Mod de preparare
Faceti un sirop, putin legat, din apa si zahar. Taiati bucatele miezul pepenelui galben, apoi puneti-l la macerat in siropul de zahar amestecat cu zeama de lamaie, imediat ce ati luat vasul de pe foc. Lasati cateva ore, dupa care, intregul continut il stoarceti deasupra unui vas, cu ajutorul unui tifon.
Fierbeti apoi siropul obtinut, 10 min la foc domol, indepartand spuma. Daca folositi esenta de rom, adaugati-o dupa ce ati luat vasul de pe foc.
Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite si astupati imediat cu dopuri (capace sau legati cu celofan). Lasati sa se raceasca lent intre paturi. Dati la camara si pastrati la loc racoros si uscat.
Serviti cu apa minerala sau preparati bauturi racoritoare cu sirop de menta si cuburi de gheata.
Insiropati prajiturile cu fructe.
O reteta simpla de preparare a siropului natural de pepene galben, numai bun de baut la iarna.
Il puteti folosi si pentru a da mai multa savoare prajiturilor. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Fierbeti apoi siropul obtinut, 10 min la foc domol, indepartand spuma. Daca folositi esenta de rom, adaugati-o dupa ce ati luat vasul de pe foc.
Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite si astupati imediat cu dopuri (capace sau legati cu celofan). Lasati sa se raceasca lent intre paturi. Dati la camara si pastrati la loc racoros si uscat.
Serviti cu apa minerala sau preparati bauturi racoritoare cu sirop de menta si cuburi de gheata.
Insiropati prajiturile cu fructe.
O reteta simpla de preparare a siropului natural de pepene galben, numai bun de baut la iarna.
Il puteti folosi si pentru a da mai multa savoare prajiturilor. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.09.2009 22:35:13
ce bine arata..cred ca e super bun...mmmm