Rosii Uscate, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Rosii Uscate, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

  • -1 kg rosii mici
  • -sare de mare
  • -piper

Mod de preparare

Alegeti rosii micute, dintr-un soi cu multa pulpa si putini samburi.
Spalati-le si stergeti-le de apa cu un servet, apoi taiati-le in doua, pe lungime (varf-codita). Asezati-le intr-o tava emailata de aragaz, cu taietura in sus si cu spatiu intre ele, cat sa nu se atinga si presarati-le cu sare si piper.

Dati la mijlocul cuptorului, la temperatura minima (100 grade) si lasati-le 3-6 ore, in functie de marime. Puneti la nivelul de jos, inca o tava emailata goala, astfel incat caldura sa nu bata direct pe rosii. Verificati-le o data la 30 min.

Cand sunt facute, ele nu trebuie sa fie tari, ci sa fie inca flexibile, ca si stafidele. Sigur ca functie de marime se fac mai repede de timpul precizat sau mai greu. Ar fi bine sa folositi rosii cam de aceeasi marime. Unele dintre ele se vor arde putin pe margini, dar aceasta nu va influenta calitatea lor, doar aspectul.

Puneti-le inghesuite, dupa ce s-au racit, cel mai bine in pungi cu banda de inchidere (zip bag, de la Fino) si dati la congelator, unde se pot pastra pana la 12 luni.

Cand aveti nevoie, se ia cate o punga, se decongeleaza si se pregatesc in borcane, cu mirodenii si ulei de masline, apoi se pot pastra, astfel preparate, in frigider, 2-4 saptamani.

Sunt perfecte ca aperitiv, langa cubulete de branza sau in salate si sosuri pentru paste.

Conservandu-le acum in plin sezon, cand sunt ieftine, putem sa le preparam cu ingredientele necesare (voi reveni cu reteta si detaliile) si sa le folosim atunci cand dorim si avem nevoie de ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute