Rosii uscate, conservate in ulei

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Rosii uscate, conservate in ulei

Ingrediente

  • rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte
  • - sare (eu am folosit sare de Himalaya)
  • - boabe piper negru
  • - oregano uscat
  • - busuioc proaspat
  • - usturoi
  • - frunze de menta proaspata
  • - ulei de masline (de calitate)

Mod de preparare

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Pregatim condimentele la indemana.
Feliem rosiile, fie cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fie cu ajutorul unui feliator electric. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 4-5 mm, poate si mai subtiri. Le asezam in tava, pe hartie, le ingramadim, dar nu le suprapunem. Eu am copt doua tavi odata. Intr-una am presarat peste rosii sare grunjoasa, boabe de piper, oregano, catei intregi de usturoi (nedecojit), busuioc proaspat. In alta tava, am presarat sare grunjoasa, boabe de piper negru si frunze de menta proaspata. O nebunie de arome. Cand incep sa se incalzeasca, degaja niste arome senzationale.
Lasam focul la minim, lasam usa intredeschisa, ca la bezele (daca ati facut pana acum :)))) ) Timp de 2 ore ele se vor usca, poate si mai bine de 2 ore. Cand devin uscate, uscate (dar nu arse, da? ) inchidem focul si le lasam in cuptor cateva minute. Le scoatem, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca de tot.
Pregatim cateva borcanele sterilizate, eu am adaugat cateva maslinute mici, mici, cat unghia de la degetul mic de mici :)
Asezam cateva felii de rosii, usturoi copt, boabe de piper copt, masline, apoi umplem fiecare borcanel cu ulei de masline. Presaram un pic de oregano deasupra si infiletam capacul. Le stergem daca e cazul, le etichetam si le pastram in camara noastra. Sunt minunte! Sunt de casa, si sunt la indemana cand ni se face pofta de niste rosii uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

 Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola