Varianta 1:
Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore.
Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi.
Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul.
Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute.
Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza.
Varianta a 2-a:
2.5 kg rosii (oparite si decojite)
1 lingurita si jumatate sare mai grunjoasa, dar nu foarte mare
1 lingurita zahar
5 catei usturoi necuratat
5 ramurele oregano sau rozmarin
250 ml ulei de masline (e de preferat, dar sunt convinsa ca merge la fel de bine si cu ulei normal, desi probabil ca gustul va fi putin diferit)
2 linguri otet balsamic ( optional, mai ales daca rosiile nu sunt din cele de vara, dulci si f. coapte)
Se coc la 250F (121.11C) prima ora cu fata in sus, apoi se intorc cu fata in jos si se mai coc 3 ore. Se pun in borcan rosiile cu uleiul din tava si mirodeniile, se mai completeaza cu putin ulei daca e nevoie si se pastreaza la frigider timp de 4 saptamani sau se pot congela.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii