Spalam bine prunele. Despridem boabele de struguri de pe ciorchine si ii spalam si pe acestia. Lasam fructele la scurs. Asezam prunele si strugurii spalati in borcane. Intr-un litru de apa punem cei 300 ml otet si punem la fiert. Adaugam 300 g zahar, cuisoarele, praful de scortisoara si piperul boabe.
Lasam acest sirop sa fiarba 2-3 minute dupa care adaugam si 1 lingurita de salicil si oprim focul. Siropul fierbinte il turnam cu grija peste fructele deja aranjate in borcane. Inchidem imediat borcanele cu capacul si dam la dunst uscat intre paturi pana a doua zi
Dupa ce borcanele au racit le asezam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna. Se servesc alaturi de diferite fripturi reci sau calde.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii