Pepene-galben Murat, Pentru Gurmanzi

Complexitate
redusa
Pepene-galben Murat, Pentru Gurmanzi

Ingrediente

  • -1 kg pepene galben
  • -750 ml otet alimentar, de 9 grade
  • -1 kg zahar
  • -20 g scortisoara, bucati
  • -cuisoare

Mod de preparare

Curatati de coaja, cat mai subtire pepenele galben. Taiati-l in doua si inlaturati partea moale cu samburi. Taiati in bucati partea tare a miezului si infigeti in fiecare bucata cate o cuisoara.

Fierbeti-le 10 min. in apa clocotita, la foc mic, fara sa se sfarme,
Scurgeti si lasati la racit. Puneti-le in borcanele bine spalate, sterilizate si uscate.

Separat, fierbeti in otet, zaharul si scortisoara rupta in bucatele, amestecand continuu si spumand mereu, pana ce lichidul se ingroasa, lucru ce se intampla repede. Turnati peste bucatile de pepene amestecul cu otet fierbinte, strecurat. Lasati sa se raceasca complet, apoi inchideti borcanele si dati la camara.
Serviti ca muratura.

POFTA BUNA!

Asociem aproape intotdeauna pepenele-galben cu desertul, mai rar cu mancarea si aproape de loc cu muraturile.

Pe cat de lipsita de spectaculozitate este reteta si seaca in prezentare, merita cu prisosinta toata atentia voastra pentru ca, pe atat te va surprinde la iarna, cu gustul sau de muratura dulce-acrisoara, cu parfum pronuntat de pepene-galben.

O combinatie de arome dulci, usor acrisoare, putin picante de la cuisoare si, parfumate cu iz de scortisoara si pepene-galben.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!