Spalati, curatati de codite si scurgeti corcodusele. Puneti intr-un vas, straturi alternative de corcoduse si zahar, ultimul fiind de zahar si lasati cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata. .
Puneti vasul pe foc mic si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional.
Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii.
Fierbeti in continuare pasta obtinuta inca 15-30 min, pana se ingroasa potrivit, ca o smantana mai groasa, adaugand spre sfarsit zeama de lamaie.
Rezulta o pasta-gem-sos, aromat si gustos, care se pune in borcane sterilizate si uscate pe care le capsati si le puneti rasturnate (cu capacul in jos) intre paturi, pana se racesc.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, prajituri, muffins, etc
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii