Ingrediente
● 1,5 kg corcoduse rosii |
● 1 kg zahar |
● zeama de la 1/2 lamaie |
Mod de preparare
Spalati, curatati de codite si scurgeti corcodusele. Puneti intr-un vas, straturi alternative de corcoduse si zahar, ultimul fiind de zahar si lasati cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata. .
Puneti vasul pe foc mic si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional.
Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii.
Fierbeti in continuare pasta obtinuta inca 15-30 min, pana se ingroasa potrivit, ca o smantana mai groasa, adaugand spre sfarsit zeama de lamaie.
Rezulta o pasta-gem-sos, aromat si gustos, care se pune in borcane sterilizate si uscate pe care le capsati si le puneti rasturnate (cu capacul in jos) intre paturi, pana se racesc.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, prajituri, muffins, etc Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pasta de Corcoduse Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Puneti vasul pe foc mic si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional.
Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii.
Fierbeti in continuare pasta obtinuta inca 15-30 min, pana se ingroasa potrivit, ca o smantana mai groasa, adaugand spre sfarsit zeama de lamaie.
Rezulta o pasta-gem-sos, aromat si gustos, care se pune in borcane sterilizate si uscate pe care le capsati si le puneti rasturnate (cu capacul in jos) intre paturi, pana se racesc.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, prajituri, muffins, etc Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pasta de Corcoduse Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
rami86
• 19.09.2010 23:50:16
Eu dupa ce le-am spalat le pun in cratita cu putina apa le fierb un pic cit sa se inmoaie ,ele isi lasa zeama ,le pun in strecuratoare si le pasez pina ramin doar simburii si pielitele .Pasta obtinuta o pun la fiert si cind a inceput sa mai scada adaug zaharul ,aproape cind este gata adaug vanilie ,scortisoara si ghimbir .
Este un gem foarte foarte bun cind desfac borcanul adaug nuca pisata ,il mai amestec si cu gem de caise,prune .
Din zeama rezultata iese un nectar fara zahar o bunatate ,il pun in sticle/borcane fierbinte apoi in paturi .Este o bautura nemaipomenita .
Corcodusii sunt peste tot gratis trebuie doar sa ii culegi.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.09.2010 10:13:48
Multumesc frumos Rami86 pentru precizari !