Pasta de Ardei Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta de Ardei Rosii

Ingrediente

  • 1kg ardei gras rosu (capia sau gogosari) 70ml ulei
  • 130ml bulion
  • sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.
Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi.
Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider, daca mai avem ce pune ... este atat de bun si gustos incat am inceput sa il mancam pe paine, este mai bun ca zacusca, dupa parerea mea! : x

Se mai poate pune la ciorbite sau in orice alt preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.
Pentru a-l pastra in sezonul rece, trebuie sterilizate borcanele, eu le-am facut pentru a fi consumate imediat.
Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie