Muratura de Usturoi cu Trei Arome

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru 3 sticle de 750 ml :
1500 g catei de usturoi decojit
1 lingura sare grunjoasa
4 foi de dafin
750 ml otet alimentar de 9 grade
6 buc ardei iute
3 crengute cimbru
500 ml ulei de masline
2 crengute de rozmarin
25o ml apa
200 g zahar

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit. Repartizati-i in cele 3 sticle, sterilizate si uscate.

In doua sticle, printre usturoi, puneti cate 3 ardei iuti. Intr-una din sticlele cu ardei iute, adaugati si foile de dafin, iar in cealalta, crengutele de rozmarin. In sticla a treia puneti crengutele de cimbru.

Separat, dati in clocot otetul diluat cu 250 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, in sticlele in care aveti ardeiul iute, astfel incat sa acopere bine continutul.
Peste usturoiul cu cimbru, turnati uleiul de masline.

Inchideti ermetic sticlele, iar pe cele cu otet, dati-le la dunst uscat, pana se racesc complet. Depozitati in loc racoros si umbrit.


Se lasa la marinat-murat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Serviti ca muratura sau cu / langa diferite preparate, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muratura de Usturoi cu Trei Arome" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muratura de Usturoi cu Trei Arome