Mini Dovlecei Murati

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

250 g de mini dovlecei
1 morcov maruntel
1/2 ceapa
1 catel de usturoi
2-3 bucatele de ardei iute
1 foaie de dafin
1 lingurita de boabe de mustar
cateva boabe de piper
5 linguri de zahar
1/2 de lingurita de sare mare
un praf de ghimbir in pudra
75ml de otet (45%)
75ml de apa

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Se spala dovleceii si apoi cand apa da in clocot, se pun dovleceii si se lasa cam 5 minute. Se pun la scurs intr-o sita.

Morcovul se taie bucatele, ceapa pestisori. Se aseaza in borcan usturoiul, morcovul, ceapa, ardeiul iute intercalate printre dovlecei. Se pregateste din otet, zahar, mirodenii, apa si sare o marinada care se pune la fiert si dupa ce a dat cateva clocote se varsa peste dovlecei. Se inchid borcanelele si se pun la loc racoros. Se serveste ca muratura. Pofta buna!

Nota: Puteti folosi dovlecei mari si sa ii taiati felii sau in bucatele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mini Dovlecei Murati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dana67
•  30.12.2009 21:42:30

Am vrut sa pun si eu dar nu am mai gasit decit dovlacei mai mari , la anul am sa pun sigur!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mini Dovlecei Murati