Miericica de Papadie

Complexitate
medie
Miericica de Papadie

Ingrediente

  • 300 flori de papadie proaspat culese
  • 1 l apa rece
  • 750 g zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

Se spala florile de papadie bine in apa rece. Apoi acestea se pun la fiert intr-un litru de apa, iar dupa primul clocot se mai lasa la fiert 10 minute. Se opreste focul dupa care se lasa sa stea o noapte. A doua zi se strecoara sucul si se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Dupa ce s-a legat putin se taie lamaia cubulete cu totul cu coaja si se pune in compozitie.

Sucul de papadie va fierbe pana ce consistenta va fii putin mai moale ca mierea de albine(aceasta va ajunge la consistenta mieri de albine dupa racire).

Cand este gata, bineinteles si racita se pune in borcane cu capac si se pastreaza in frigider. Acesta se poate folosi ca dulceata, sirop si bine inteles este o reteta foarte buna pentru stomac, boli de ficat si un bun depurativ al sangelui (se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita inainte de masa, cu tot cu lamaie).
Este interzisa celor care au diabet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Nuci cu cacao si crema de vanilie
Bucataras.RO

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Bunatati pentru colindatori Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai...

Nuci cu cacao si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola