Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat.
Spalati legumele si curatati-le.
Curatati gogosarii de cotoare si de seminte.
Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare.
Dati morcovul pe razatoarea mare.
Amestecati varza cu morcovul.
Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine.
Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri.
Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute.
Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie.
Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa.
Se pot consuma dupa o luna.
Daca nu folositi Picant fix, puneti in bait pentru fiecare litru de lichid (in afara de cele mentionate): 2 linguri de sare grunjoasa (neiodata), 1 lingura de boabe de mustar, marar tocat si cate o aspirina pentru fiecare borcan.
Daca aveti o camara uscata, rece si intunecoasa, gogosarii se vor pastra foarte bine fara sterilizare.
Pentru succesul retetei este important:
- sa folositi legume proaspete si sanatoase,
- sa folositi borcane foarte curate si bine uscate,
- sarea sa fie neiodata,
- sa folositi apa plata pentru bait,
- camara sa fie uscata, racoroasa, intunecoasa si bine aerisita.
Serviti gogosarii alaturi de mancaruri cu carne sau cu legume.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii