Gogonele in Saramura ( la Borcan)

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

4,5 litri de apa
220 -250 g sare (dupa gust)
gogonele (cantitate variabila)
usturoi - catei
marar uscat (bete)
hrean - cantitate variabila
frunze de dafin 8-9
boabe de piper 20-25 boabe

Mod de preparare

Se pune apa cu sare, frunze dafin, boabe de piper la fiert. In timpul asta se aseaza bete de marar pe fundul borcanelor. Se pun cativa catei de usturoi si apoi se aseaza gogonelele (nu se preseaza).

Dupa ce s-a umplut borcanul, se adauga felii de hrean printre gogonele. Apa fierbinte (dupa ce a clocotit) se pune peste gogonele. Se capseaza borcanul si se da la dunst uscat. Se aseaza apoi in camara si isi asteapta cuminti randul la mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogonele in Saramura ( la Borcan)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

george1978
•  16.07.2014 19:08:37

INTREBARE : cineva mi-a zis " Mah tata,daca vrei sa ramana tari si ok,la TOATE muraturile sa folosesti apa de fantana" Apoi ... nu prea am de unde la bloc. Acasa la tara .. e alta treaba. Ce ziceti,are importanta ?

pupi
•  12.11.2010 09:00:42

gogonica79 am rasuns la reteta unde ai aim postat aceasi problema.....sper sa mai vina si alte fete cu idei, eu am scris ce am patit eu si concluzia trasa de mine

gogonica79
•  11.11.2010 21:51:35

Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.

pupi
•  04.12.2009 18:53:07

Corina draga , daca nu ai observat, atunci mai uita-te inca odata...eu am pus foarte mult hrean in borcane , tocmai pentru ca nu am pus otet. Hreanul are acelas efect ca si otetul atunci cand e vorba de muraturi. Nu toata lumea suporta otetul , plus ca eu prefer sa am muraturile cat se poate de simple.
Dar ,mersi pentru informatie

corinactn
•  04.12.2009 13:35:45

SE ADAUGA IN FUNCTIE DE CANTITATEA APEI FOLOSITE,UN PIC DE OTET,PTR A RAMANE GOGONELELE TARI,FARA SA SE INMOAIE.SA NU UITAM CA ESTE APROAPE IMPOSIBIL SA NU AIBA UN MIC DEFECT SI ATUNCI RISCAM SA SE FLEOSCAIASCA.-MA ROG,E FOARTE BINE SI ASA.FELICITARI

dana67
•  01.12.2009 17:34:16

fff. bune

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogonele in Saramura ( la Borcan)