Ghimbir murat

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

pentru 2 portii
250gr radacina de ghimbir
100ml otet alb
4 linguri vin rosu sec
4 linguri vin foarte dulce(lacrima lui ovidiu de ex)
5 linguri zahar

Mod de preparare

Radacina de ghimbir se freaca bine cu peria sub jet de apa.
Se opareste in apa fierbinte, timp de un minute apoi se scurge de apa in exces.
Se combina vinul rosu cu vinul dulce si zaharul si se dizolva amestecandu-l incet, pe foc mic 5-7 minute. Se raceste.
Se adauga otetul la amestecul lichid racit, apoi se toarna totul peste ghimbirul oparit intr-un borcan.
Se poate tine in frigider(recomandat) sau intr-un loc rece si se poate servii dupa 3-4 zile ca garnitura la mancaruri chinezesti, ingredient la salate, mancaruri etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ghimbir murat" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
vin

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  15.02.2009 13:47:27

ghimbirul murat se mananca mult in bucataria japoneza. Alaturi de sushi, maki etc.

lucia_bp
•  10.02.2009 17:54:44

O noutate pentru mine acest ghimbir murat,dar merita incercat !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ghimbir murat