Spalati, curatati de codite si scurgeti prunele rosii. Puneti intr-un vas, straturi alternative de prune si zahar, ultimul fiind de zahar si lasati cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata, sa-si lase zeama. Puteti zdrobi cu mana prunele daca sunt mai tari.
Puneti vasul pe foc mic, pe o tabla si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional. Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii si pielita. Fierbeti in continuare pasta obtinuta pana se ingroasa, ca la gem. Faceti proba cu picatura.
Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie si mai dati cateva clocote bune.
Rezulta o pasta-gem, aromata si gustoasa, foarte intens colorata in rosu, care se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Lasati-le sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Capsati-le si dati la camara.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, rulade, prajituri, muffins, tort, alte feluri de umpluturi, etc. sau se serveste pe felii de paine unse cu unt si gem de prune rosii, langa o cana cu ceai fierbinte sau lapte cald.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii