Ingrediente
● 1,5 kg prune grase, rosii |
● 1 kg zahar |
● zeama de la 1/2 lamaie |
Mod de preparare
Spalati, curatati de codite si scurgeti prunele rosii. Puneti intr-un vas, straturi alternative de prune si zahar, ultimul fiind de zahar si lasati cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata, sa-si lase zeama. Puteti zdrobi cu mana prunele daca sunt mai tari.
Puneti vasul pe foc mic, pe o tabla si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional. Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii si pielita. Fierbeti in continuare pasta obtinuta pana se ingroasa, ca la gem. Faceti proba cu picatura.
Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie si mai dati cateva clocote bune.
Rezulta o pasta-gem, aromata si gustoasa, foarte intens colorata in rosu, care se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Lasati-le sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Capsati-le si dati la camara.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, rulade, prajituri, muffins, tort, alte feluri de umpluturi, etc. sau se serveste pe felii de paine unse cu unt si gem de prune rosii, langa o cana cu ceai fierbinte sau lapte cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem-pasta de Prune Grase, Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Puneti vasul pe foc mic, pe o tabla si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional. Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii si pielita. Fierbeti in continuare pasta obtinuta pana se ingroasa, ca la gem. Faceti proba cu picatura.
Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie si mai dati cateva clocote bune.
Rezulta o pasta-gem, aromata si gustoasa, foarte intens colorata in rosu, care se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Lasati-le sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Capsati-le si dati la camara.
Se poate folosi la diferite preparate: clatite, rulade, prajituri, muffins, tort, alte feluri de umpluturi, etc. sau se serveste pe felii de paine unse cu unt si gem de prune rosii, langa o cana cu ceai fierbinte sau lapte cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem-pasta de Prune Grase, Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany