Gem-pasta de Prune Grase, Rosii

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1,5 kg prune grase, rosii
1 kg zahar
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Spalati, curatati de codite si scurgeti prunele rosii. Puneti intr-un vas, straturi alternative de prune si zahar, ultimul fiind de zahar si lasati cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata, sa-si lase zeama. Puteti zdrobi cu mana prunele daca sunt mai tari.

Puneti vasul pe foc mic, pe o tabla si lasati pana scade la jumatate, amestecand ocazional. Rasturnati totul intr-o sita si pasati continutul, aruncand samburii si pielita. Fierbeti in continuare pasta obtinuta pana se ingroasa, ca la gem. Faceti proba cu picatura.

Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie si mai dati cateva clocote bune.

Rezulta o pasta-gem, aromata si gustoasa, foarte intens colorata in rosu, care se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Lasati-le sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.

Capsati-le si dati la camara.

Se poate folosi la diferite preparate: clatite, rulade, prajituri, muffins, tort, alte feluri de umpluturi, etc. sau se serveste pe felii de paine unse cu unt si gem de prune rosii, langa o cana cu ceai fierbinte sau lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem-pasta de Prune Grase, Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem-pasta de Prune Grase, Rosii