Gem (Dulceata) de Dude Negre

Postat pe: 04-06-2013
(0)

Ingrediente

500 g dude negre (coapte bine)
250 g zahar
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Spalati dudele foarte bine si eliminati coditele lor. Eu le-am taiat cu o forfecuta, nu le-am rupt cu mana. Asa am evitat sa ma patez pe degete. Se pun la fiert, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand siropul incepe sa scada.

Daca nu vreti sa va iasa prea dulce (dudele sunt destul de dulci), puneti la inceput doar o parte de zahar, apoi adaugati pe parcurs, gustand din ea.

Personal, imi plac dulceturile sa fie suficient de dulci. Pentru 500 g de dude, mi s-a parut perfecta cantitatea de 250 g de zahar. Oricum, puneti zahar dupa gust.

Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati doar un clocot. Se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate (fierte in apa 10 minute si uscate), se inchid bine cu capac cu filet.

Se intorc borcanele cu capacul in jos, se lasa acoperite bine cu o fata de masa sau o patura, circa 20-30 minute. Se pun in pozitia normala, se lasa pana a doua zi asa acoperite, sa se raceasca. Se conserva in camara, la loc racoros.
Daca vreti sa faceti dulceata, deci mai zemoasa, nu lasati sa scada prea mult siropul lor, iar dudele le lasati intregi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem (Dulceata) de Dude Negre" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem (Dulceata) de Dude Negre