Spalati, scurgeti prunele, desfaceti-le in doua si scoateti samburii. Asezati intr-un vas mai mare (poate fi chiar vasul emailat cu gura larga, in care urmeaza sa fierbeti gemul), in straturi succesive prunele si zaharul presarat si lasati pana a doua zi, amestecand ocazional, ca fructele sa-si lase zeama.
Puneti la fiert, pe o tabla, la foc mic, amestecand, pana cand gemul este aproape legat. Gemul este legat cand, puse cateva picaturi pe o farfurioara, lasat putin sa se raceasca si "taiat" in doua cu o lingurita, cele doua parti nu se mai unesc.
Puneti zeama de lamaie cand gemul este aproape gata si mai fierbeti doar putin. Portionati-l fierbinte in borcane spalate, sterilizate, uscate si incalzite, apoi lasati-l sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Este recomandat ca inainte de capsare sa se puna in fiecare borcan, peste pojghita, o rondea din celofan sau hartie, inmuiata in alcool: rom, spirt alb sau coniac- pentru a impiedica mucegairea, dar nu este obligatoriu.
Legati borcanele si dati la camara.
Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii