Gem cu Dovleac si Struguri

Postat pe: 12-11-2008
(2)

Ingrediente

2 kg dovleac pentru placinta
3 kg struguri negri
1 kg zahar
300 gr miez de nuca tocat
2-3 bete de scortisoara
6-8 cuisoare
2-3 linguri de ulei
6-8 frunze de grusain

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se pune la fiert cu betele de scortisoara, cuisoarele si uleiul.

Se spala bine strugurii si se aleg boabele de pe ciorchini.

Se pun intr-o oala cu capac, pe foc mic, ca sa se inmoaie si se trece sucul rezultat prin strecuratoare ca sa se separe pulpa de coji si seminte.

Dovleacul fiert se face piure si se amesteca cu pulpa strecurata a strugurilor si cu zaharul.

Se dau cateva clocote apoi se adauga miezul de nuca spalat bine si tocat nu prea marunt si frunzele de grusain.

Se fierbe pana cand scade bine. Nu uitati sa amestecati din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.

Este gata atunci cand gemul racit, sta adunat (nu se intinde pe suprafata unei farfuriore).

Inainte sa-l puneti in borcane, scoateti frunzele de grusain.

Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se pun capace si se lasa sa se raceasca in bucatarie. Borcanele bine racite se pun la pastrat in camara rece, intunecoasa si bine aerisita.


Se foloseste la micul dejun sau ca gustare, pentru umplut cornulete sau pentru prajituri cu gem, fursecuri sau rulade.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem cu Dovleac si Struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  18.11.2008 18:38:28

Felicitari pt.reteta,prezentare si mai ales pentru participare !
Importanta este participarea.
"...si maine este o zi..."Felicitari inca o data !!

Danieluta
•  17.11.2008 22:45:16

O prezentare exceptionala si sint convinsa ca si rezultatul este pe masura,felicitari Alina!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem cu Dovleac si Struguri