Fasole Pastai Uscata la Soare

Complexitate
redusa
Fasole Pastai Uscata la Soare

Ingrediente

    Mod de preparare

    Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....

    Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
    In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.

    Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.

    Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.

    Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.

    Sunt gata cand textura lor este casanta.

    Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.

    Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.

    In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise
    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie
    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Cele mai apreciate rețete
    Bomboane cu Visine din Visinata
    2
    Dulciuri

    Bomboane cu Visine din Visinata

    Bomboane cu Visine din Visinata
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    3
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    4
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

    Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
    5
    Carte de bucate

    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

    O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
    Parteneri
    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
    Bucataras.RO

    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

    De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
    Prajitura cu cocos si visine
    Culinar.RO

    Prajitura cu cocos si visine

    O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

    Prajitura cu cocos si visine
    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
    Gustos.RO

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

    Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura