Dulceata de Visine

Postat pe: 25-08-2013
(0)

Ingrediente

2 kg de visine (cantarite fara samburi)
2 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala visinile si se curate de codite. Se scot samburii.

In vasul in care vor fierbe se aseaza un strat de visine, un strat de zahar, un strat de visine, un strat de zahar pana se termina ambele. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa cateva ore pentru a iesi sucul din visine (se pot lasa si peste noapte, dar se tine in frigider).

Se pun apoi pe foc si se fierb pana cand siropul se ingroasa suficient. Din cand in cand puteti lua spuma care se formeaza deasupra dulcetii. Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat suficient, turnati cate o picatura pe o suprafata plana. Daca picatura isi pastreaza o forma sferica, atunci siropul este gata. Daca se aplatizeaza, dulceata mai trebuie fiarta.

Intre timp, se sterilizeaza 3 borcane de 800 g (se pun in cuptorul incins la 180 de grade pentru minim 30 de minute. Cuptorul se stinge cand se pun borcanele). Cand e gata dulceata se lasa un pic la racit, apoi se pune inca fierbinte in borcanele caldute. Se inchid capacele si se intorc cu capul in jos pentru 15 minute. Apoi, se aduc borcanele in pozitia corecta si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Visine