Ingrediente
● 1 kg prune, fara samburi (50-70 buc ) |
● 1 kg zahar |
● zeama de la 1/2 lamaie |
Mod de preparare
Spalati, scurgeti si scoateti samburii de la prune. Eu am folosit prune brumarii (bistrite). Puneti-le in vasul larg in care urmeaza sa faceti dulceata, in straturi alternative, prunele si zaharul presarat si lasati sa-si lase zeama pana a doua zi, intorcandu-le cu grija de cateva ori.
Puneti vasul pe foc, peste o tabla, intai la foc mic, amestecand continuu, pana se topeste tot zaharul, apoi la foc tare, pana ce dulceata este legata (proba cu picatura). Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie
Aceasta dulceata necesita putina atentie deoarece se poate lipi repede de fundul vasului. Pentru aceasta amestecati continuu folosind o spatula de lemn. Lasati apoi vasul acoperit cu un servet curat, udat si stors bine, pana se raceste complet dulceata.
Puneti in borcane, capsati si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dulceata de Prune Coapte, Brumarii" nu uita sa ii faci un review.
Puneti vasul pe foc, peste o tabla, intai la foc mic, amestecand continuu, pana se topeste tot zaharul, apoi la foc tare, pana ce dulceata este legata (proba cu picatura). Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie
Aceasta dulceata necesita putina atentie deoarece se poate lipi repede de fundul vasului. Pentru aceasta amestecati continuu folosind o spatula de lemn. Lasati apoi vasul acoperit cu un servet curat, udat si stors bine, pana se raceste complet dulceata.
Puneti in borcane, capsati si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dulceata de Prune Coapte, Brumarii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany