Dulceata de Nuci Verzi

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

100 nuci tinere
800 gr zahar
2 pahare cu apa
zeama de la o lamaie
vanilie dupa gust
manusi de bucatarie
cutit bine ascutit

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de treaba trebuie sa tinem nucile in apa rece pentru 24 de ore, timp in care mai schimbam apa tot la aproximativ 2 ore, cu alta rece.

In ziua urmatoare, punem manusile pe maini, (pentru a ne feri pielea de petele lasate de nuci), luam un cutit bine ascutit si trecem la curatarea nucilor. Pe masura ce la curatam, le introducem in apa rece. In timpul asta avem pe foc cratita in care vom face dulceata si in care am pus zaharul si apa la fiert. Trebuie sa avem un sirop bine legat in momentul in care punem nucile in sirop.

In alta cratita, tot pe foc, avem apa pusa la fiert. Cand clocoteste, punem nucile si lasam la fiert 3-4 minute. Scurgem de apa clocotita, le lasam intr-o cratita cu apa rece si punem a doua tura de apa la fiert. Procedam asa de trei ori.

Apoi luam proba siropului. Daca punem cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece si siropul isi pastreaza forma de bila si nu se imprastie in apa, atunci inseamna ca este gata pregatit pentru a pune nucile scurse bine de apa in el. Daca siropul se imprastie in apa atunci se mai continua fierberea.

Cand este gata se pun nucile in sirop si se lasa la foc mic la fiert. Se procedeaza in continuare ca la o dulceata normala, adica se fierbe jumate de ora azi, 15 minute maine si inca 15 minute a treia zi. Se pune in borcane curate si sterilizata, se pune capacul si se lasa intre paturi sau perne pana a doua zi.

Eu de regula, fiind o persoana de moda veche, folosesc salicilat ca sa nu mai tin borcanele la baia de apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Nuci Verzi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  16.11.2013 19:00:12

mihai alexzaharia, asa e cum spui, nucile iti lasa urme urate pe degete si dispar foarte incet dar daca folosesti manusi treci fara probleme peste partea asta. Eu am specificat in reteta ca parte importanta ....Anul viitor daca folosesti manusi ai sa vezi diferenta.....spor la treaba si la vanzari. Sant multe "dulciuri la borcan" care se pot vinde bine prin magazine on line....succes cu businessul...( vezi de retete de "gift in a jar"....sant tare la indemanaoricand si un cadou util....daca vorbesti engleza si intri pe google.com si intrebi de aceste cadouri ai sa primesti o gramada de pagini cu retete care ma de care. poti sa prepari si la vinzi on line

mihaialexzaharia
•  16.11.2013 11:33:57

Oricum partea cea mai grea este curatatul nucilor. Eu nu am scapat vreo 2 saptamani de negreala de pe maini. Si am incercat si cu sare de lamaie si cu toate nebuniile.

Dar a meritat, din toate dulceturile pe care le am pe magazinul meu online, bunicel.ro, aceasta dulceata s-a vandut cel mai bine.

superx400
•  20.03.2012 18:25:44

imi place foarte mult dulceata de nuci. e extraordinar de buna

pupi
•  29.05.2011 21:42:18

Lela draga, sper ca ai citit reteta si ai vazut ca si eu tin ucile in apa clocotita si apoi in apa rece de cateva ori.....daca ai cumva la indemana cartea de bucate a Sandei Marin, deschide la dulceata de nuci sa vezi ce scrie acolo si compara cu a mea .....multumesc

lela
•  29.05.2011 20:44:27

Eu ,dupa ce le-am curatat le pun cateva ore in apa rece,apoi le scurg si le pun cate 10 minute in apa clocotita ,de trei patru ori,apoi le pun din nou in apa rece si le tin cate 10 minute ,iar de trei patru ori.Asa raman tari si nu se inmoaie .In rest nu trebuie pus nimic ptr.conservare si nici fierte dupa ce au fost odata fierte 2 ore .Tin f.bine daca sunt puse fierbinti in borcan si intoarcem borcanul cu fundul in sus ptr.a fi inchis bine ,cu capac etans.

doar_eu
•  07.10.2010 12:08:47

am citit reteta ta si vreau sa fac o remarca:
niciodata , dar niciodata sa nu mai puneti conservanti in dulceata
DULCEATA daca e facuta bine (fiarta corespunzator in timp) si pusa fierbinte in borcanele sterilizate , deasemenea fierbinti, REZISTA ani de zile fara a se altera.
Recipientele sterilizate sunt recomandate.

lucia_bp
•  02.08.2009 08:43:49

Cu siguranta am sa o pregatesc !
Este deosebita ! Felicitari !
Multumesc pentru reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Nuci Verzi