Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat

Complexitate
redusa
Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat

Ingrediente

  • 8 lamai (mai multe daca doriti)
  • 3-4 linguri de zahar (la cele 8 lamai, mai mult daca mariti nr lor)
  • tava de facut gheata
  • folie alimentara si de aluminiu
  • borcan

Mod de preparare

Lamaile se aleg din cele cu coaja tare pentru a se putea rade bine. Se spala bine de tot, se dau pe razatoare. Coaja rezultata se amesteca cu zaharul prevazut si se pune in borcan. Se pastreaza la frigider.

De cate ori aveti nevoie la o prajitura/cozonac, de coaja de la lamaie o aveti deja gata pregatita.

Lamaile, dupa decojire (rase) se scufunda pentru cateva secunde in apa clocotita (urmand procedeul asta, se poate scoate mult mai mult suc din lamaie) dupa care se pun la storcatorul de citrice.

Se elimina eventualele seminte si apoi, cu o lingura, umplem prima despartitura din tavita de facut gheata. Punem cu lingura pentru a vedea exact cat lichid intra intr-o despartitura ... in felul asta stim cat folosim la prajitura. Umplem cate despartituri vrem (nu se pune sucul pana sus pentru ca la inghetare el isi mareste volumul) se acopera cu film alimentar si apoi cu folie de aluminiu, se eticheteaza si se pune la congelator.

La folosire, se scoate un cub de suc de lamaie se lasa pe masa la decongelat sau se pune in microunde pentru cateva secunde

Asa cum am spus, se poate folosi la prajituri sau, in zilele fierbinti de vara, la prepararea limonadei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie