Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat

Postat pe: 08-02-2011
(1)

Ingrediente

8 lamai (mai multe daca doriti)
3-4 linguri de zahar (la cele 8 lamai, mai mult daca mariti nr lor)
tava de facut gheata
folie alimentara si de aluminiu
borcan

Mod de preparare

Lamaile se aleg din cele cu coaja tare pentru a se putea rade bine. Se spala bine de tot, se dau pe razatoare. Coaja rezultata se amesteca cu zaharul prevazut si se pune in borcan. Se pastreaza la frigider.

De cate ori aveti nevoie la o prajitura/cozonac, de coaja de la lamaie o aveti deja gata pregatita.

Lamaile, dupa decojire (rase) se scufunda pentru cateva secunde in apa clocotita (urmand procedeul asta, se poate scoate mult mai mult suc din lamaie) dupa care se pun la storcatorul de citrice.

Se elimina eventualele seminte si apoi, cu o lingura, umplem prima despartitura din tavita de facut gheata. Punem cu lingura pentru a vedea exact cat lichid intra intr-o despartitura ... in felul asta stim cat folosim la prajitura. Umplem cate despartituri vrem (nu se pune sucul pana sus pentru ca la inghetare el isi mareste volumul) se acopera cu film alimentar si apoi cu folie de aluminiu, se eticheteaza si se pune la congelator.

La folosire, se scoate un cub de suc de lamaie se lasa pe masa la decongelat sau se pune in microunde pentru cateva secunde

Asa cum am spus, se poate folosi la prajituri sau, in zilele fierbinti de vara, la prepararea limonadei
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lela
•  01.03.2011 18:37:12

Credeam ca este o reteta de pastrat lamaile intregi, se cam duc vitaminele si nici nu cred ca se merita sa le pastrezi asa.Era o metoda cu tinutul lamailor in borcan cu apa ,asa ramaneau intregi si proaspete,dar pentru o perioada nu prea lunga.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cum Pastram Lamaile Timp Indelungat