Cuburi Vegetale, Facute in Casa

Complexitate
redusa
Cuburi Vegetale, Facute in Casa

Ingrediente

  • -750g de legume si frunze (eu am ales sa folosesc: morcovi, vanata, ardei rosu si ardei galben, tija de sedano/telina, cartof, dovleac, ceapa, zucchina/dovlecel, frunze de telina, frunze de patrunjel si rozmarin proaspat)
  • -250g sare
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel.

Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit.

Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute.

Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea.

Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand.

Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine.

Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu.

Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed.

Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta.

Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola