Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati.
1. Se spala bine crengutele de tarhon, se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza.
2. Se spala, se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator.
A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda conservarii cu otet pastrandu-si foarte bine aroma. Bine ar fi sa il conservam primavara cand mladitele sunt tinere, dar . . . e primit si toamna.
Sa trecem la procedeul deloc complicat. Spalam crengutele de tarhon, rupem frunzele si le tocam nu foarte marunt. Asezam frunzele intr-un borcan si peste turnam otet cat sa acopere bine frunzele. Capsam borcanul si il punem la pastrat. Astfel tarhonul se conserva ani de zile, iar daca otetul scade se poate completa.
Sare nu adaugam caci inchide frunzele de tarhon la culoare.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii