Compot de `Ananas` (din Dovlecel)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2,5kg dovlecel curatat de coaja si taiat cubulete (mai mici ca si ananasul din compot)
  • 150ml otet 9
  • 1kg zahar
  • 4-5 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 lamai netratate (sau inainte de folosire le frecati bine coaja cu apa calduta)
  • 1,5 l apa pentru sirop
  • conservant (sau aspirina)

Mod de preparare

Intr-un vas cu otet se pune dovlecelul taiat cubulete, se completeaza cu apa numai atat cat dovlecelul sa fie acoperit si se lasa sa stea, 2 ore (asa va ramane alb si tare). Dupa timpul de asteptare se pune apa pentru sirop la fiert, cand clocoteste se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvare si se fierbe 5-10 minute ca sa se ingroase putin.

Intre timp se pune dovlecelul la scurs in strecuratoare. Se adauga dovlecelul scurs in sirop si se fierbe la foc mediu spre mic pana se inmoaie, dar nu sa se sfarme. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si conservantul, se amesteca usor pana la dizolvare.

Se repartizeaza dovlecelul in borcanele bine spalate, uscate si sterilizate, adaugandu-se in fiecare borcan (de 400 ml) cate 2-3 rondele de lamaie cu coaja cu tot si siropul fierbinte. Se leaga(capseaza) borcanele si se pun la dunst uscat (intre paturi) 2-3 zile, apoi in camara.
Cine foloseste aspirina, intai se macina si se adauga cata un varf de cutit, peste siropul din borcan, inainte de a-l lega.

Este un excelent compot de "ananas" pe care il puteti confunda cu originalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Mancare de linte cu legume
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura