Cirese cu Zahar - Un Alt Fel de Compot

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cirese cu Zahar - Un Alt Fel de Compot

Ingrediente

  • 400 gr cirese mari
  • 125 gr zahar

Mod de preparare

- se sterilizeaza borcanele si capacele in cuptor
- intr-un borcan se pun ciresele si 1/3 din cantitatea lor in zahar
- se inchide cu capacul cu filet
- se inveleste borcanul in cirpe de bucatarie si se aseaza intr-o oala care are pe fund un servet de pinza, se toarna apa pina la gura borcanului si se puna la fiert
- se fierbe 35 minute de cind incepe apa sa clocoteasca, la foc mic
- se stinge focul si se acopera cu fete de masa / paturi ca pentru orice alte conserve

Cind s-a racit apa si deja capacul a facut clic-ul specific ca sa ne dam seama ca este deja vidat am scos borcanul si m-am uitat la el mai avea inca zahar netopit, iar pe linga cirese in borcan era 1/3 lichid, sirop din cirese. Dupa o ora siropul era deja la jumatatea borcanului iar de cind l-am facut si pina azi ciresele sunt deja acoperite de zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc