Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

5 l saramura
30 g usturoi
50 g hrean
100 g marar
100 g frunze de visin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Castravetii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfel incat sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor inmuia pe timpul murarii (conservarii).

Dupa 24 ore se scot din solutie, se spala cu apa rece si se aseaza in borcane (putini) alternand cu condimentele din reteta. Se toarna saramura fierbinte pregatita dupa, pana la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic.

Primele 3-4 zile borcanele cu castraveti sau gogonele verzi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)