Bulion de Rosii

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

rosii bine coapte si sanatoase
sare grunjoasa
zahar
Cantitati orientative (pe care le folosesc eu):
la 10 kg rosii
3 linguri sare
3 linguri zahar

Mod de preparare

Alegeti rosii coapte si carnoase. Spalati-le, scurgeti-le, curatati-le de codite si feliati-le. Treceti-le prin masina de separat seminte si pielite. Puneti zeama obtinuta la fiert, in vas smaltuit, pe o tabla groasa, asezata deasupra flacarii de la aragaz.

Fierbeti in vase joase, cu gura larga si repede, deoarece fierberea indelungata da o culoare bruna bulionului. De asemenea, se face in clocote, pentru a distruge toate bacteriile care produc fermentarea. Amestecati in vas cu o lopatica de lemn pentru ca fundul vasului trebuie bine ferit in timpul fierberii, ca sa nu se prinda bulionul de el.

Adaugati spre sfarsit, dupa ce ati scazut suficient zeama, sarea, (adaugata mai devreme, innegreste si ea bulionul) si zaharul (se pune numai dizolvat in foarte putina apa fierbinte), apoi mai dati cateva clocote.

Eu nu folosesc nici un tip de conservant.

Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, capsati si dati la dunst uscat, intre paturi, pana se raceste complet. Eu pun bulionul in sticle de 500 ml de plastic pe care, numai la umplere, le scufund intr-un vas cu apa rece, care ajunge pana la buza sticlei, apoi insurubez dopul.

Inainte de a le pune intre paturi mai strang o data dopurile. Dati la camara. Un bulion bine preparat trebuie sa fie de culoare deschisa si placut la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bulion de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  09.02.2013 12:40:15

Eli, multumesc. Asa pun bulionul de rosii de ani de zile si mi s-a pastrat foarte bine, chiar si timp de 2 ani.

minacov
•  09.10.2009 10:04:19

buna ziua!am facut si eu bulion cu morcov si ardei,dar s-a acrit.ma poate ajuta cineva?mai pot sa il indrept?sau tr sa arunc 20 kg bulion?multumesc

eli
•  22.09.2009 17:48:53

bravo;este reteta pe cre o folosescsi eu si tot la sticle de plastic pun bulionul

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bulion de Rosii