Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 30 l suc pe care l-am pus la fiert. Lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc (imi place sa fac bulionul mai gros) si apoi la final punem sare de la vrac (atentie sa nu fie iodata) dupa gust si zahar de asemeni dupa gustul fiecaruia. Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul.
Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 1 lingura de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert. Amestecam bine sa se topeasca salicilul apoi turnam bulionul in sticle, le astupam cu capace si asezam sticlele in dust uscat (in paturi) unde le lasam pana a doua zi.
Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii