Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Ingrediente

  • 3 kg varza rosie
  • 3 kg ardei grasi
  • 2 maini sare de la vrac (sare neiodata)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • 4 l apa rece
  • 750 ml otet
  • 750 gr zahar
  • 6 linguri sare neiodata (de la vrac)
  • 1 lingura salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel:

Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul.

Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor.

Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Sursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit...

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!