Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Ingrediente

  • 3 kg varza rosie
  • 3 kg ardei grasi
  • 2 maini sare de la vrac (sare neiodata)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • 4 l apa rece
  • 750 ml otet
  • 750 gr zahar
  • 6 linguri sare neiodata (de la vrac)
  • 1 lingura salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel:

Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul.

Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor.

Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura