Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Varza Rosie

Ingrediente

  • 3 kg varza rosie
  • 3 kg ardei grasi
  • 2 maini sare de la vrac (sare neiodata)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • 4 l apa rece
  • 750 ml otet
  • 750 gr zahar
  • 6 linguri sare neiodata (de la vrac)
  • 1 lingura salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel:

Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul.

Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor.

Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola