Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri). Ii coacem pe plita la foc, dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa alegeti varianta plita - foc in aer liber.
Lasam ardeii la copt pe plita pe toate partile pana li se pirleste pielita apoi ii asezam intr-un vas si ii presaram cu sare grunjoasa (mai abundent). Lasam sa stea cu sarea si punem urmatoarea tura la foc care dupa ce sunt si ei copti ii asezam peste primii ardei. Saram din nou si coacem mai departe. Cand am terminat de copt ardeii, ii mai lasam circa 30 minute sa stea.
Ne pregatim un vas cu apa rece pentru a avea unde ne limpezi pe mana in timpul cat vom curata ardeii si vom pregati un vas in care vom pune ardeii curatati.
Dupa ce am terminat curatul de pielita ne apucam sa indepartam partea arsa de la codita prin razuire. Scurtam din coditele ardeilor daca e nevoie, apoi asezam in pungi circa 2-3 ardei de persoana. Inchidem punga si o punem spre pastrare la congelator.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii