Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

800 g ardei iuti (pot fi de diferite forme si culori)
200 g stafide
250 ml miere
250 ml apa fierbinte
250 ml otet alimentar de 9 grade

Mod de preparare

Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse.

Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc.

Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti.

Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min.

Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa.

Depozitati in camara. Serviti ca muratura.



Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  29.01.2010 08:13:26

Multumesc Michellesanda, Djprometeu !
Chiar sunt foarte buni !

djprometeu
•  24.01.2010 01:34:47

interesanti si foarte buni...
am pus si eu in genul asta si sunt excelenti.
Bravo!

michellesanda
•  17.09.2009 15:25:45

interesant

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide