Ardei Iuti Copti, Murati

Complexitate
redusa
Ardei Iuti Copti, Murati

Ingrediente

  • -2 kg ardei iuti, mari si carnosi
  • -500 ml otet de vin, 9 grade
  • -sare, dupa gust

Mod de preparare

Spalati si stergeti ardeii de apa. Coaceti-i pe o tabla, pusa deasupra flacarii de la aragaz, intorcandu-i mereu. Sau puteti sa-i puneti intr-o tava, la cuptor, la foc mic, cu multa atentie sa nu-i ardeti.

Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.

Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.

Dati la camara.

Sfat: Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.

Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.

Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.

Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.
Nu necesita bain-marie sau sterilizare.

Se pot consuma de a doua zi, dar sunt mult mai buni si-si dezvolta aroma, dupa ce stau la murat, cel putin 1 luna, cand ardeii si zeama capata o alta savoare.

Consumati-i ca muratura langa ciorbe, mancaruri grase cu carne, fripturi etc. Incercati si la sarmale, acompaniate de o tuica de prune ardeleneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Gulas din carne de curcan
Bucataras.RO

Gulas din carne de curcan

Recunosc, visez demult sa fac un gulas la ceaun, in curte, la foc de lemne, insa pana atunci mai e cale lunga. Iubesc aceasta...

Gulas din carne de curcan
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola