Ingrediente
● ardei iuti bulgaresti |
● otet |
● sare grunjoasa |
● zahar |
Mod de preparare
Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 - 3 ape. Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot.
Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.
Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Bulgaresti Murati" nu uita sa ii faci un review.
Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.
Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Bulgaresti Murati" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 15.10.2009 11:43:41
"Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului" adica pui atatea jumatati de borcan cu apa cate borcane ai , apoi adaugi dupa gust otet, sare , zahar.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 07.10.2010 11:50:42
sa revenim...
1/3 otet de vin, 9 grade, 2/3 apa de la robinet;
o lingura de sare mare si 2-3 linguri de zahar la litrul de lichid.
dupa cum vedeti sunt cantitati clasice pentru orice vreti sa conservati asemanator.
sper ca va fost de folos