Ardei Bulgaresti Murati

Postat pe: 10-10-2009
(5)

Ingrediente

ardei iuti bulgaresti
otet
sare grunjoasa
zahar

Mod de preparare

Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 - 3 ape. Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot.

Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea (ei devin mai palizi). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane (daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei.

Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.
Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar, sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce,
fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului (sau mai usor. . . ochiometric)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardei Bulgaresti Murati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

doar_eu
•  07.10.2010 11:50:42

sa revenim...
1/3 otet de vin, 9 grade, 2/3 apa de la robinet;
o lingura de sare mare si 2-3 linguri de zahar la litrul de lichid.
dupa cum vedeti sunt cantitati clasice pentru orice vreti sa conservati asemanator.
sper ca va fost de folos

doar_eu
•  07.10.2010 11:46:24

tocmai ce v-am spus si.....

nicoleta15
•  13.01.2010 16:44:59

Intradevar ar trebui si niste cantitati mai exacte. Multumesc

Leila
•  15.10.2009 11:43:41

"Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului" adica pui atatea jumatati de borcan cu apa cate borcane ai , apoi adaugi dupa gust otet, sare , zahar.

danutza_76
•  15.10.2009 11:20:26

Pai spune-ne si cantitatile!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei Bulgaresti Murati