Ardei Aromati in Ulei

Complexitate
redusa
Ardei Aromati in Ulei

Ingrediente

  • 4 ardei grasi mari
  • 1 1/2 litru de otet
  • 3 linguri capere (din conserva otet sau sare)
  • cativa catei de usturoi
  • 8-10 fileturi de hamsii (sub sare sau ulei)
  • patrunjel tocat
  • oregan proaspat (facultativ)
  • ulei de masline (floarea soarelui)
  • 1 lingura rasa sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime, fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita.

Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare, cand incepe sa fiarba punem ardeii, se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult.

Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine, se intorc pe ambele parti. Intre tip preparam borcanele, le sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute, ii lasam sa se usuce bine.. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual, inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.

Punem un strat, deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos, straturile de ardei.

Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei, asa incat ardeii sa fie bine acoperiti.
Borcanul este bine sa fie din acela care se inchide ermetic.
Se conserva la loc racoros si uscat. Cand incepem sa-i consumam, putem sa-i tinem si in frigider. Se vor tine minim 2 saptamani, inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau simpli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dresală (sărbușcă) de legume
Bucataras.RO

Dresală (sărbușcă) de legume

Rețete de Paști Această rețetă face parte din tradițiile culinare românești, fără a avea o apartenență...

Dresală (sărbușcă) de legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!