Spalam ardeii, ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime, fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita.
Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare, cand incepe sa fiarba punem ardeii, se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult.
Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine, se intorc pe ambele parti. Intre tip preparam borcanele, le sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute, ii lasam sa se usuce bine.. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual, inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.
Punem un strat, deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos, straturile de ardei.
Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei, asa incat ardeii sa fie bine acoperiti.
Borcanul este bine sa fie din acela care se inchide ermetic.
Se conserva la loc racoros si uscat. Cand incepem sa-i consumam, putem sa-i tinem si in frigider. Se vor tine minim 2 saptamani, inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau simpli.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii