Spalati bine zarzavaturile, verdeata si lasati la scurs.
Tocati grosier frunzele de patrunjel, leustean si marunt pe cele de telina.
Indepartati pielita rosiilor si taiati-le cubulete.
Separat, curati gogosarii / ardeii de cotor, seminte si taiati-i bucatele sau fideluta. Caliti-i apoi 10 min, in ulei incins, la foc potrivit, amestecand continuu.
Adaugati rosiile si caliti in continuare 25- 30 min, la foc mic.
Puneti verdeata, pikant fix-ul, omogenizati si lasati pe foc inca 8- 10 min sau pana cand sosul are aspectul unui bulion mai gros. Spre sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite.
Capsati si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet.
Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.
Adaugati la ciorbe pentru savoare, gust si culoare.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii