Zacusca de vinete si ardei

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Zacusca de vinete si ardei

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 4 kg ardei gras roşu
  • 1 kg ceapă
  • 700 ml ulei
  • 400 ml bulion
  • 1.5 l apă
  • 4 linguriţe sare
  • 5 foi de dafin

Mod de preparare

Zacuscă din vinete, ardei gras roşu şi ceapă după reţeta mamei. Se poate servi in zilele de post, este consistenta si gustoasa.

Mod de preparare:
Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.
Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă la răcit şi se curăţă.

Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi folosi în locul bulionului.
Se adauga sare fină, foi de dafin şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se gustă din când în când.
Este gata când se ridică uleiul deasupra.
Se lasă un pic la răcorit, se pune caldă în borcane şi se pun capacele.

Timp de pregătire: 3h;
Timp de fierbere: 45min (în funcţie de cantităţile dvs);

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/zacusca-de-vinete-si-ardei.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Ciorba de legume cu perisoare
5
Parteneri
Veggie mix de primavara
Bucataras.RO

Veggie mix de primavara

Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Vreti sa vedeti cum...

Veggie mix de primavara
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola