Zacuscă din vinete, ardei gras roşu şi ceapă după reţeta mamei. Se poate servi in zilele de post, este consistenta si gustoasa.
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.
Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă la răcit şi se curăţă.
Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi folosi în locul bulionului.
Se adauga sare fină, foi de dafin şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se gustă din când în când.
Este gata când se ridică uleiul deasupra.
Se lasă un pic la răcorit, se pune caldă în borcane şi se pun capacele.
Timp de pregătire: 3h;
Timp de fierbere: 45min (în funcţie de cantităţile dvs);
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/zacusca-de-vinete-si-ardei.html
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii