Zacusca de vinete la ceaun

Portii
20
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete la ceaun

Ingrediente

  • 3,5 kg vinete coapte
  • 2 kg ardei și gogoșari copti, în proporții variabile
  • 1/2 kg ceapă albă
  • Sare, piper măcinat după gust
  • 1,5 litri passata de roșii
  • 500 ml bulion
  • 600 de ml ulei de floarea soarelui
  • 2 morcovi, un pătrunjel, un pastarnac, 1/2 telina
  • 2 foi dafin
  • 1/2 linguriță de acid salicilic
  • Zahăr
  • Apă
  • 19, 20 borcane de 400 de ml

Mod de preparare

Vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte, se lasă la scurs.
A doua zi se toacă mărunt.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Zarzavatul curățat se razuieste, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.
Se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere, se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.
Se fierbe totul amestecând des o oră, se asezoneaza dacă e nevoie și cu puțin zahăr. La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
E o mâncare de legume completa și deosebit de gustoasă !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.