Vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte, se lasă la scurs.
A doua zi se toacă mărunt.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Zarzavatul curățat se razuieste, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.
Se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere, se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.
Se fierbe totul amestecând des o oră, se asezoneaza dacă e nevoie și cu puțin zahăr. La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
E o mâncare de legume completa și deosebit de gustoasă !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii