Vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte, se lasă la scurs.
A doua zi se toacă mărunt.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Zarzavatul curățat se razuieste, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.
Se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere, se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.
Se fierbe totul amestecând des o oră, se asezoneaza dacă e nevoie și cu puțin zahăr. La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
E o mâncare de legume completa și deosebit de gustoasă !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAu fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.
Bulion aromat cu ardeiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii