Zacusca de vinete

Portii
4
Complexitate
medie
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ardei capia (copt- rosu)
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 1 litru suc de rosii
  • 1-2 lingurita boia de ardei iute sau 1 ardei iute rosu (dupa preferinta)
  • 1 lingurita boabe de piper sau piper macinat
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii, daca doriti sa fie un pic mai iute. se coace si 1 ardei iute rosu.
Se curaţa ardeii si se lasa deoparte, isi vor lasa zeama, aceasta se va pastra, se curata vinetele si se lasa la scurs.
Se curata ardeiul iute si se pastreaza separat.
Apoi se taie ceapa julien, se taie ardei fasii si vinetele se taie "cuburi' mari (nu marunt).
Se incinge uleiul, se pune ceapa, dupa ce s-a înmuiat puţin, se adauga ardeiul, se lasa cam 5-10 min, apoi se adauga vinetele. Se da focul mic si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca legumele au absorbit uleiul, mai puteti pune un pic de ulei, oricum in borcane cand se va raci va avea un pic de ulei deasupra.

Cand incepe sa fiarba, se adauga sosul de rosii, zeama lasata de ardeii capia, piperul, ardeiul rosu iute taiat marunt sau/si piperul, foaia de dafin si sarea.

Se lasa la fiert la foc mic în jur de 50 de minute pâna scade bine si incepe sa iasa ulei deasupra.

Se pune fierbinte în borcane, se asaza capacele si se strang bine, atentie la capace, chiar si noi nu strang bine.
Se întorc borcanele cu gura în jos si se lasa sa se raceasca.

Zacusca facuta cu ardei iute iese un pic mai picanta si merge de minune cu o cana de ceai cald intr-o zi geroasa de iarna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia