Zacusca de vinete

Portii
4
Complexitate
medie
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ardei capia (copt- rosu)
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 1 litru suc de rosii
  • 1-2 lingurita boia de ardei iute sau 1 ardei iute rosu (dupa preferinta)
  • 1 lingurita boabe de piper sau piper macinat
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii, daca doriti sa fie un pic mai iute. se coace si 1 ardei iute rosu.
Se curaţa ardeii si se lasa deoparte, isi vor lasa zeama, aceasta se va pastra, se curata vinetele si se lasa la scurs.
Se curata ardeiul iute si se pastreaza separat.
Apoi se taie ceapa julien, se taie ardei fasii si vinetele se taie "cuburi' mari (nu marunt).
Se incinge uleiul, se pune ceapa, dupa ce s-a înmuiat puţin, se adauga ardeiul, se lasa cam 5-10 min, apoi se adauga vinetele. Se da focul mic si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca legumele au absorbit uleiul, mai puteti pune un pic de ulei, oricum in borcane cand se va raci va avea un pic de ulei deasupra.

Cand incepe sa fiarba, se adauga sosul de rosii, zeama lasata de ardeii capia, piperul, ardeiul rosu iute taiat marunt sau/si piperul, foaia de dafin si sarea.

Se lasa la fiert la foc mic în jur de 50 de minute pâna scade bine si incepe sa iasa ulei deasupra.

Se pune fierbinte în borcane, se asaza capacele si se strang bine, atentie la capace, chiar si noi nu strang bine.
Se întorc borcanele cu gura în jos si se lasa sa se raceasca.

Zacusca facuta cu ardei iute iese un pic mai picanta si merge de minune cu o cana de ceai cald intr-o zi geroasa de iarna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.