Zacusca de vinete

Portii
4
Complexitate
medie
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ardei capia (copt- rosu)
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 1 litru suc de rosii
  • 1-2 lingurita boia de ardei iute sau 1 ardei iute rosu (dupa preferinta)
  • 1 lingurita boabe de piper sau piper macinat
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii, daca doriti sa fie un pic mai iute. se coace si 1 ardei iute rosu.
Se curaţa ardeii si se lasa deoparte, isi vor lasa zeama, aceasta se va pastra, se curata vinetele si se lasa la scurs.
Se curata ardeiul iute si se pastreaza separat.
Apoi se taie ceapa julien, se taie ardei fasii si vinetele se taie "cuburi' mari (nu marunt).
Se incinge uleiul, se pune ceapa, dupa ce s-a înmuiat puţin, se adauga ardeiul, se lasa cam 5-10 min, apoi se adauga vinetele. Se da focul mic si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca legumele au absorbit uleiul, mai puteti pune un pic de ulei, oricum in borcane cand se va raci va avea un pic de ulei deasupra.

Cand incepe sa fiarba, se adauga sosul de rosii, zeama lasata de ardeii capia, piperul, ardeiul rosu iute taiat marunt sau/si piperul, foaia de dafin si sarea.

Se lasa la fiert la foc mic în jur de 50 de minute pâna scade bine si incepe sa iasa ulei deasupra.

Se pune fierbinte în borcane, se asaza capacele si se strang bine, atentie la capace, chiar si noi nu strang bine.
Se întorc borcanele cu gura în jos si se lasa sa se raceasca.

Zacusca facuta cu ardei iute iese un pic mai picanta si merge de minune cu o cana de ceai cald intr-o zi geroasa de iarna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Desert prajitura cu crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie

"Retete de suflet" O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara.

Desert prajitura cu crema de lamaie
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia