Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Iarna, se poate servi la tartine.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii