Ingrediente
● 250 gr ceapa |
● 200 ml ulei |
● 700 gr ardei rosu copt |
● 500 gr ciuperci champignon |
● 0.5 l suc de rosii (bulion) |
● 1 lingurita boia |
● sare |
● piper |
● 2 frunze de dafin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
60min

PORȚII
6 portii
Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.
Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.
Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.
Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.
Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.
Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.
Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca cu champignon" nu uita sa ii faci un review.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.
Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.
Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.
Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.
Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.
Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.
Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca cu champignon" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany