Zacusca cu champignon

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu champignon

Ingrediente

  • -250 gr ceapa
  • -200 ml ulei
  • -700 gr ardei rosu copt
  • -500 gr ciuperci champignon
  • -0.5 l suc de rosii (bulion)
  • -1 lingurita boia
  • -sare
  • -piper
  • -2 frunze de dafin

Mod de preparare

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.

Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.

Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.

Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.

Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.

Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.

Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.

Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)