Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.
Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.
Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.
Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.
Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.
Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.
Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.
Midii în sos de vin și portocaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii